ارائه اطلاعات مفید و کاربردی در زمینه رابطه کارگر و کارفرما
شماره تماس: 09122531800
مطالب کانال ایتا مشاوره قانون کار | استاد آرانی
❓سؤال :
ساعت کار در کارگاهی، در هفته 40 ساعت بوده ولی حقوق کارگران، کامل پرداخت شده، اکنون کارفرما، قصد دارد ساعت کار را به 44 ساعت افزایش دهد، اولا هفته ای 40ساعت قانونی است؟ ثانیا آیا کارفرما میتواند ساعت کار را به 44 ساعت افزایش دهد؟ ثالثا در صورت افزایش ساعت کار به 44 ساعت، حقوق کارگر افزایش می یابد یا خیر؟
☑️پاسخ:
اولا ساعت کار کمتر از 44 ساعت در هفته بموجب ماده 39 قانون کار، پاره وقت محسوب می شود. لذا ساعت کار 40 ساعت هفتگی، پاره وقت محسوب می شود و مغایرتی با قانون ندارد.
ثانیا افزایش ساعت کار از 40 به 44 ساعت، چون 40 ساعت کار در هفته، جزء شرایط کار کارگران شده است، منوط به توافق فیمابین است و بدون رضایت کارگر، نمیتوان افزایش ساعت کار را اعمال نمود. مگر اینکه پس از اتمام قرارداد موقت، در قرارداد جدید 44 ساعت کار قید گردد.
ثالثا حقوق دریافتی بابت 40 ساعت کار بوده، و افزایش توافقی ساعت کار مستلزم افزایش حقوق است.
💯 مشاوره قانون کار | استاد آرانی _ لینک این کانال مشاوره و کاربردی را برای دوستان ارسال کنید.
💬 @Kar_Arani
▫️▪️#آیا_میدانید حوادث ناشی از کار، هزینه های زیادی هم از لحاظ جسمی و روحی و روانی، هم از لحاظ اقتصادی به جامعه تحمیل میکند. برخی هزینه ها مستقیم هستند از جمله هزینه های پزشکی و درمانی وهزینه های غرامت و دستمزد. اما برخی هزینه ها غیر مستقیم هستند که عمدتا پنهان و غیر قابل مشاهده هستند و تا ده برابر هزینه های مستقیم، خسارت به جامعه واقتصاد ملی وارد می کنند از جمله هزینه های غیر مستقیم عبارتند از هزینه جایگزینی و آموزش افراد جدید، خسارت اموال، توقف کار و تولید، جایگزینی تجهیزات، هزینه های پاکسازی و تمهیدات ضروری، هزینه های بررسی حادثه، هزینه های اجرای تعهدات قانونی، جرائم، از بین رفتن روحیه و انگیزه سایر کارکنان، خسارات روحی و روانی به خانواده حادثه دیده (که بسیار سنگین است)، از دست رفتن اعتبار و جایگاه سازمان و.....
پس رعایت ایمنی و پیشگیری از حادثه یک ضرورت جدی است که همه موظفند در چارچوب قانون و وظایف خود، رعایت کنند.
💯 آموزش قانون کار | استاد آرانی
💬 @Kar_Arani
📚فسخ قرارداد، از جمله راههایی است که طرفین قرارداد میتوانند با استفاده از آن، به تعهدات خود پایان دهند، استفاده از این حق، مستلزم رعایت شروطی است که اگر آن شرایط رعایت نشود، نمیتوان از حق فسخ استفاده کرد، از طرف دیگر برخی حق فسخ ها فقط برای یکی از طرفین قرارداد می باشد. بنابراین آگاهی از اینکه در قرارداد کار و روابط بین کارگر و کارفرما اولا امکان پیش بینی حق فسخ قرارداد وجود دارد یا نه؟ ثانیا در چه نوع قراردادهایی از انواع قراردادکار امکان حق فسخ وجود دارد؟ ثالثا آیا امکان حق فسخ برای طرفین قرارداد (کارگر و کارفرما) وجود دارد؟ رابعا در صورت فسخ قرارداد کار بدون رعایت مقررات، چه خساراتی متوجه کارگر و کارفرما می شود؟
✔️در قانون کار مصوب 1369 پیش بینی حق فسخ در قرارداد کار نشده بود، برعکس ماده 25 قانون کار فسخ قرارداد کار را در قراردادهای مدت موقت، غیرمجاز دانسته تا اینکه در سال 1387بموجب قانون رفع موانع تولید بند(ح) به ماده 21 قانون کار اضافه شد و یکی از موارد خاتمه قرارداد کار را (فسخ قرارداد کار درصورت پیش بینی در قرارداد) دانست.
این درحالی بود که ماده25قانون کار همچنان فسخ قرارداد کار را در قراردادهای مدت موقت غیرقانونی میداند. از جمع دو ماده ذکر شده برابر رای وحدت رویه دیوان عدالت اداری و بخشنامه وزارت کار نتیجه گرفته شده که حق فسخ فقط در خصوص قراردادهای دائم ممکن است و در قراردادهای موقت امکانپذیر نیست.
در قراردادهای دائم که شرط فسخ امکان پذیر است، صرفا درخصوص شرطهای صحیح ممکن است، توضیح اینکه چند نوع شرط داریم
_ شرط صحیح
_ شرط باطل که موجب بطلان قرارداد میشود.
_ شرط باطل که موجب بطلان قرارداد نمی شود.
اما نکته آخر اینکه در صورتیکه فسخ قرارداد کار توسط کارفرما غیرقانونی باشد، کارفرما مکلف به اعاده بکار خواهان و پرداخت حقوق معوقه و ایام تعلیق خواهد بود و هیاتهای تشخیص وحل اختلاف دراینخصوص رسیدگی میکنند ولی اگر فسخ قرارداد کار توسط کارگر رخ دهد یعنی ترککار کند ضمانت اجرایی برای جبران خسارت پیشبینی نشده و کارگر مستحق مزایای قانونی تا زمان ترک کار، از جمله حق سنوات خواهد بود.
💯 آموزش قانون کار | استاد آرانی
💬 @Kar_Arani
🔴سؤال :
منظور از بيمه مسئولیت مدنی حوادث ناشی از کار چیست؟
🟢پاسخ:
مسئولیتی است که در صورت مقصر بودن کارفرما در حادثه ناشی از کار(به تشخیص کارشناس موضوع و رای دادگاه) از یکی از شرکتهای بیمه خریداری می کند و مسئولیت خود را به شرکت بیمه واگذار می کند و جبران خسارت به جای کارفرما توسط شرکت بیمه پرداخت می شود.
💯 آموزش قانون کار | استاد آرانی _ لینک این کانال آموزشی و کاربردی را برای دوستان ارسال کنید.
💬 @Kar_Arani
▪️▫️#آیا_میدانید اگر اتباع خارجی غیرمجاز (فاقد پروانه کار) در حین کار، دچار حادثه شوند، از مستمری و مزایای تامین اجتماعی محرومند و کلیه خسارت به عهده کارفرما می باشد.
💯 آموزش قانون کار | استاد آرانی
💬 @Kar_Arani
❓سؤال :
مرخصی زایمان خانمها چند ماه است؟ آیا کارگران خانم بخش خصوصی هم شامل می شوند؟ از چه تاریخی لازم الاجراست؟ و آیا زایمان فرزندان دو قلو باعث افزایش مدت می شود یا نه؟
✔️پاسخ:
ماده 3 قانون ترویج تغذیه با شیر مادر وحمایت از مادران در دوره شیردهی مصوب 1374 مرخصی زایمان زنان در بخش دولتی وخصوصی را صرفا تا سه فرزند وبه شرط شیر دادن به فرزند، 4 ماه تعیین کرده بود و بموجب قانون اصلاح ماده 3 قانون مذکور مصوب سال 1386 این مدت به 6 ماه افزایش یافت وبموجب ماده واحده قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده در سال 1392 و مصوبه هیات وزیران این مدت به 9 ماه افزایش یافت وشرط تا 3 فرزند وشرط شیردهی در قانون 1392 نیامده است وار خرداد 1392 برای بخش خصوصی هم لازم الاجرا بوده. همچنین بموجب تصویب نامه شماره /92091 ت_ 46527ه. مورخ1392/4/19هیات وزیران در صورت زایمان دو قلو هم مدت 9 ماه تعیین شده است.لیکن بموجب بند الف ماده 17قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب24مهر1400، از تاریخ مذکور مرخصی زایمان دوقلو و بیشتر به 12 ماه افزایش یافت.
💯 آموزش قانون کار | استاد آرانی _ لینک این کانال آموزشی و کاربردی را برای دوستان ارسال کنید.
💬 @Kar_Arani
▪️▫️#آیا_میدانید مسئولیت اجرای مقررات ایمنی و ضوابط فنی و بهداشت کار به عهده کارفرما می باشد و هرگاه بر اثر عدم رعایت مقررات فوق از سوی کارفرما، به تشخیص بازرس کار یا کارشناس رسمی دادگستری، حادثه ای رخ دهد، کارفرما به استناد ماده 95 قانون کار مقصر حادثه خواهد بود و از نظر حقوقی و کیفری مسئول است.
💯 آموزش قانون کار | استاد آرانی
💬 @Kar_Arani
❓سؤال :
در صورت وقوع حادثه چه اقداماتی باید انجام داد تا بررسی انجام گیرد؟
✔️پاسخ:
-ابتدا حادثه دیده و در صورت فوت، اولیای دم، به مراجع قضایی مراجعه کنند و شکوائیه بدهند.
-پرونده توسط مقام قضایی بررسی و به کلانتری محل ارجاع میشود.
-مراجعه حادثه دیده و در صورت فوت، اولیای دم به کلانتری جهت تشکیل پرونده و اخذ نامه جهت گرفتن نظریه اداره کار و پزشکی قانونی.
-مراجعه حادثه دیده و در صورت فوت، اولیای دم به واحد اداره بازرسی کار اداره کار و همچنین پزشکی قانونی و ارائه نامه کلانتری جهت مطالعه پرونده و بررسی صحنه حادثه و استماع اظهارات شهود و استماع اظهارات کارگر حادثه دیده ودر صورت فوت اولیای دم و استماع اظهارات کارفرما به منظور تهیه گزارش حادثه و پاسخ کلانتری.
-تحویل گزارش حادثه توسط اداره کار و پاسخ پزشکی قانونی به کلانتری به منظور ارجاع به مقام قضایی برای ابلاغ به طرفین پرونده وصدور رای توسط مقام قضایی.
💯 آموزش و مشاوره قانون کار | استاد آرانی
💬 @Kar_Arani
🔺سوال:
کارفرمایی از پرداخت حق بیمه کارگر به سازمان تأمین اجتماعی خودداری کرده و اکنون کارگر بدلیل بیماری مدتی را سرکار حاضر نشده و گواهی پزشکی کارگر بدلیل بیمه نبودن وی توسط تأمین اجتماعی تأیید نشده است، آیا کارفرما میتواند بدلیل عدمحضور و غیبت کارگر، او را اخراج کند؟
🔻پاسخ :
اخراج کارگر در موارد غیبت غیرموجه ممکن است و درصورتیکه بیماری کارگر بیمه نشده احراز شود،ایام غیبت بدلیل بیماری موجه است و کارفرما حق اخراج وی را ندارد و درصورت شکایت کارگر، مراجعحلاختلاف اداره کار علاوه بر حکم به بازگشت بکار و پرداخت حقوق ایام تعلیق، کارفرما را ملزم به پرداخت حق بیمه معوقه کارگر مینمایند.
✅لینک کانال عمومی مشاوره قانون کار استاد آرانی در پیام رسان ایتا : @Kar_Arani
🟥سؤال :
ملاک محاسبه مطالبات مربوط به مرخصی استحقاقی ذخیره شده کارگران، مزد است یا حق السعی؟
🟩پاسخ:
همانگونه که در مطالبات قبلی عنوان نمودم (مزد) و (حق السعی) تفاوت دارند. دایره شمول حق السعی از مزد بیشتر است بطوریکه علاوه بر مزد مزایایی همچون بن و کمک هزینه مسکن و عائله مندی را نیز شامل میشود. بموجب رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری به شماره 861 مورخ 1387/12/13 نظر به اینکه مرخصی ذخیره شده، ایامی است که کارگر با وجود حق استفاده از مرخصی با دریافت مزد قانونی از آن برخوردار نشده بلکه عملا به کار اشتغال داشته، لذا استحقاق او به استفاده از تمامی دریافتی ایام اشتغال محرز است. بعبارت دیگر مبنای محاسبه مورد سؤال، حق السعی ((کلیه دریافتیهای کارگر)) است نه مزد.
💯 کانال عمومی آموزش قانون کار | استاد آرانی
💬 @Kar_Arani
🔸سؤال :
آیا ایام دریافت بیمه بیکاری جزء سوابق سخت و زیان آور محسوب می شود؟
🔹پاسخ:
بموجب بند (د) ماده 12 آیین اجرایی مربوطه، ایام استفاده از بیمه بیکاری، مشروط به اینکه کارگر قبل از دریافت بیمه بیکاری، در مشاغل سخت و زیان آور اشتغال داشته و یا حداکثر دو ماه بعد از پایان بیمه بیکاری در مشاغل سخت وزیان آور مشغول بکار شده، ایام مذکور صرفا توالی اشتغال در مشاغل سخت و زیان آور را از بین نمی برد، ولی مدت استفاده از بیمه بیکاری جزء ایام اشتغال در مشاغل سخت و زیان آور محسوب نمی شود مگر اینکه برابر مصوبات هیات وزیران به طور موردی و ویژه تصمیم گیری شود.
💯 آموزش قانون کار | استاد آرانی _ لینک این کانال آموزشی و کاربردی را برای دوستان ارسال کنید.
💬 @Kar_Arani
❓سوال:
ایام مرخصی جزء ایام اشتغال در مشاغل سخت و زیان آور محسوب می شود؟
✅پاسخ:
به استناد بند یک ماده 12 آیین نامه اجرایی، ایام استفاده از مرخصی استحقاقی، مرخصی ضروری (فوت همسر، پدر، مادر، فرزند وازدواج دائم) به شرط اشتغال قبل وبعداز مرخصی در مشاغل سخت و زیان آور، جزء ایام اشتغال در مشاغل سخت و زیان آور محسوب می شود ولی ایام مرخصی بدون حقوق جزء ایام اشتغال در مشاغل سخت و زیان آور محسوب نمی شود و حتی در صورتیکه بیش از دو ماه باشد توالی اشتغال در مشاغل سخت و زیان آور را از بین می برد. مرخصی استعلاجی جزء ایام اشتغال در مشاغل سخت و زیان آور محسوب نمی شود ولی توالی اشتغال در مشاغل سخت و زیان آور را از بین نمی برد.
💯 آموزش قانون کار | استاد آرانی
💬 @Kar_Arani
⚫️سؤال :
کارگرانی که در اجرای تبصره 2 الحاقی به ماده 76 قانون تامین اجتماعی و قانون بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت وزیان آور، باز نشسته می شوند آیا میتوانند تقاضای امتیازات مشاغل سخت وزیان آور موضوع ماده 52 قانون کار از قبیل ساعت کار روزانه 6 ساعت در ایام اشتغال و درخواست فوق العاده اضافه کاری مازاد بر 6 ساعت، یا مرخصی سالیانه 5 هفته و... نمایند؟
⚪️پاسخ:
آیین نامه موضوع تبصره 2 الحاقی به ماده 76 قانون تامین اجتماعی و قانون باز نشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور، صرفا ناظر به بازنشستگی کارگران است و مزایای مشاغل سخت و زیان آور موضوع ماده 52 قانون کار از قبیل 6 ساعت کار روزانه و 5 هفته مرخصی سالیانه مصداق ندارد.
💯 آموزش قانون کار | استاد آرانی
💬 @Kar_Arani
❓سوال:
شخصی درخواست وی به کمیته های استانی تطبیق و تشخیص مشاغل سخت و زیان آور، تایید و شغل یا مشاغل وی به عنوان مشاغل سخت و زیان آور تایید شده است، حال لازم است کارفرما 4 درصد حق بیمه مشاغل سخت وزیان آور به نسبت سابقه کار را پرداخت تا حکم بازنشستگی کارگر توسط تامین اجتماعی صادر شود، ولی کارفرما از این تکلیف خود سرباز می زند، کارگر چه کاری انجام دهد که هم حکم بازنشستگی صادر شود و هم کارفرما مبلغ حق بیمه 4 درصد را پرداخت کند؟
✅پاسخ:
در جائیکه شغل یا مشاغل کارگر بعنوان سخت وزیان آور تایید شده وبررسی لازم هم توسط تامین اجتماعی صورت گرفته ولی کارفرما از پرداخت 4 درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور خودداری می کند، بموجب بخشنامه وزارت کار و آخرین رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری، کارگر می تواند رأسا نسبت به پرداخت حق بیمه مذکور اقدام تا حکم بازنشستگی توسط تامین اجتماعی صادر شود و متعاقب آن، با مراجعه به هیاتهای تشخیص و حل اختلاف وتقدیم دادخواست وارائه مدارک، تقاضای وصول مبلغ مذکور را بدهد و در اینصورت هیاتهای تشخیص و حل اختلاف موظفند حکم به پرداخت مبلغ مذکور توسط کارفرما به کارگر صادر نمایند.
💯 آموزش قانون کار | استاد آرانی _ لینک این کانال آموزشی و کاربردی را برای دوستان ارسال کنید.
💬 @Kar_Arani
🔸سؤال :
کارگری که فرزند خواندگی کودکی را برابر مقررات به عهده گرفته است، آیا حق اولاد به خاطر فرزند خوانده به وی تعلق می گیرد؟
🔹پاسخ:
بموجب ماده 21 قانون حمایت از کودکان ونوجوانان بی سرپرست وبد سرپرست مصوب 1392، شخص سرپرست از حمایتهای حق اولاد برخوردار است.
💯 لینک کانال عمومی: @Kar_Arani
🟥سؤال :
کارگرانی که در اجرای تبصره 2 الحاقی به ماده 76 قانون تامین اجتماعی و قانون بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت وزیان آور، باز نشسته می شوند آیا میتوانند تقاضای امتیازات مشاغل سخت وزیان آور موضوع ماده 52 قانون کار از قبیل ساعت کار روزانه 6 ساعت در ایام اشتغال و درخواست فوق العاده اضافه کاری مازاد بر 6 ساعت، یا مرخصی سالیانه 5 هفته و... نمایند؟
🟩پاسخ:
آیین نامه موضوع تبصره 2 الحاقی به ماده 76 قانون تامین اجتماعی و قانون باز نشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور، صرفا ناظر به بازنشستگی کارگران است و مزایای مشاغل سخت و زیان آور موضوع ماده 52 قانون کار از قبیل 6 ساعت کار روزانه و 5 هفته مرخصی سالیانه مصداق ندارد.
💯 آموزش قانون کار | استاد آرانی _ لینک این کانال آموزشی و کاربردی را برای دوستان ارسال کنید.
💬 @Kar_Arani
▪️▫️#آیا_میدانید حادثه ای که برای کارگر، حین اقدام برای نجات سایر کارگران و کمک به آنان اتفاق افتاده باشد، حادثه ناشی از کار محسوب می شود. (ماده 60 قانون تامین اجتماعی)
💯 آموزش قانون کار | استاد آرانی
💬 @Kar_Arani
❓سؤال :
کارفرمایان چه اقداماتی باید انجام دهند که در صورت وقوع حادثه مقصر نباشند؟
✔️پاسخ:
کارفرمایان برای حفظ سلامتی و ایمنی و بهداشت کارگران، به استناد تبصره 2 ماده 95 قانون کار باید اولا وسایل و امکانات ایمنی و حفاظت فردی را تهیه (فاکتور خرید) ثانیا در اختیار کارگران قرار دهند(رسید تحویل) ثالثا چگونگی کاربرد وسایل و امکانات فوق را آموزش دهند(مستندات دوره آموزشی) رابعا در خصوص رعایت مقررات ایمنی و حفاظتی و بهداشتی مستمرا نظارت نمایند(از طریق مسئول ایمنی کارگاه)
چنانچه کارفرمایان اقدامات فوق را به نحو مطلوب انجام دهند ومستندات ذکر شده را هم داشته باشند، در صورت وقوع حادثه مسئولیتی نخواهند داشت.
💯 لینک کانال عمومی در پیام رسان ایتا
💬 @Kar_Arani
▪️▫️#آیا_میدانید کارگری که سالها قبل دچار حادثه شده و جراحت های وی بهبود یافته یا باز نشسته شده، میتواند بعد از گذشت سالها یا حتی بازنشستگی از کارفرمای خود در خصوص حادثه شکایت کند و مراجع قضایی نیز چون مرور زمان بموجب استفساریه شورای نگهبان غیر شرعی اعلام شده، رسیدگی و حکم لازم را صادر خواهند نمود❗️
💯 مشاوره قانون کار | استاد آرانی
💬 @Kar_Arani
❓سؤال :
حقوق و مزایای خانمها و آقایان تفاوت دارد یا خیر؟
🔰پاسخ :
بموجب ماده 38 قانون کار، برای انجام کار در شرایط مساوی در یک کارگاه، باید به زن و مرد حقوق و مزایای مساوی پرداخت شود، تبعیض در تعیین مزد براساس سن، جنس، نژاد، قومیت و اعتقادات سیاسی و مذهبی ممنوع است.
✅لینک کانال عمومی مشاوره قانون کار استاد آرانی در پیام رسان ایتا : @Kar_Arani
▫️▪️#آیا_میدانید حادثه با سرویس ایاب و ذهاب در حین رفت و برگشت از منزل به کارگاه،مشروط به آنکه حادثه در زمان عادی رفت و برگشت اتفاق بیفتد، حادثه ناشی از کار محسوب می شود. (ماده 60 قانون تامین اجتماعی)
💯 آموزش قانون کار | استاد آرانی
💬 @Kar_Arani
❓سوال:
شخصی درخواست وی به کمیته های استانی تطبیق و تشخیص مشاغل سخت و زیان آور، تایید و شغل یا مشاغل وی به عنوان مشاغل سخت و زیان آور تایید شده است، حال لازم است کارفرما 4 درصد حق بیمه مشاغل سخت وزیان آور به نسبت سابقه کار را پرداخت تا حکم بازنشستگی کارگر توسط تامین اجتماعی صادر شود، ولی کارفرما از این تکلیف خود سرباز می زند، کارگر چه کاری انجام دهد که هم حکم بازنشستگی صادر شود و هم کارفرما مبلغ حق بیمه 4 درصد را پرداخت کند؟
☑️پاسخ:
در جائیکه شغل یا مشاغل کارگر بعنوان سخت وزیان آور تایید شده وبررسی لازم هم توسط تامین اجتماعی صورت گرفته ولی کارفرما از پرداخت 4 درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور خودداری می کند، بموجب بخشنامه وزارت کار و آخرین رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری، کارگر می تواند رأسا نسبت به پرداخت حق بیمه مذکور اقدام تا حکم بازنشستگی توسط تامین اجتماعی صادر شود و متعاقب آن، با مراجعه به هیاتهای تشخیص و حل اختلاف وتقدیم دادخواست وارائه مدارک، تقاضای وصول مبلغ مذکور را بدهد و در اینصورت هیاتهای تشخیص و حل اختلاف موظفند حکم به پرداخت مبلغ مذکور توسط کارفرما به کارگر صادر نمایند.
💯 آموزش قانون کار | استاد آرانی
💬 @Kar_Arani
▪️▫️#آیا_میدانید حوادث ناشی از کار، هزینه های زیادی هم از لحاظ جسمی و روحی و روانی، هم از لحاظ اقتصادی به جامعه تحمیل میکند. برخی هزینه ها مستقیم هستند از جمله هزینه های پزشکی و درمانی وهزینه های غرامت و دستمزد. اما برخی هزینه ها غیر مستقیم هستند که عمدتا پنهان و غیر قابل مشاهده هستند و تا ده برابر هزینه های مستقیم، خسارت به جامعه واقتصاد ملی وارد می کنند از جمله هزینه های غیر مستقیم عبارتند از هزینه جایگزینی و آموزش افراد جدید، خسارت اموال، توقف کار و تولید، جایگزینی تجهیزات، هزینه های پاکسازی و تمهیدات ضروری، هزینه های بررسی حادثه، هزینه های اجرای تعهدات قانونی، جرائم، از بین رفتن روحیه و انگیزه سایر کارکنان، خسارات روحی و روانی به خانواده حادثه دیده (که بسیار سنگین است)، از دست رفتن اعتبار و جایگاه سازمان و.....
پس رعایت ایمنی و پیشگیری از حادثه یک ضرورت جدی است که همه موظفند در چارچوب قانون و وظایف خود، رعایت کنند.
💯 آموزش قانون کار | استاد آرانی
💬 @Kar_Arani
🟥سؤال :
ساعت کار در کارگاهی، در هفته 40 ساعت بوده ولی حقوق کارگران، کامل پرداخت شده، اکنون کارفرما، قصد دارد ساعت کار را به 44 ساعت افزایش دهد، اولا هفته ای 40ساعت قانونی است؟ ثانیا آیا کارفرما میتواند ساعت کار را به 44 ساعت افزایش دهد؟ ثالثا در صورت افزایش ساعت کار به 44 ساعت، حقوق کارگر افزایش می یابد یا خیر؟
🟩پاسخ:
اولا ساعت کار کمتر از 44 ساعت در هفته بموجب ماده 39 قانون کار، پاره وقت محسوب می شود. لذا ساعت کار 40 ساعت هفتگی، پاره وقت محسوب می شود و مغایرتی با قانون ندارد.
ثانیا افزایش ساعت کار از 40 به 44 ساعت، چون 40 ساعت کار در هفته، جزء شرایط کار کارگران شده است، منوط به توافق فیمابین است و بدون رضایت کارگر، نمیتوان افزایش ساعت کار را اعمال نمود. مگر اینکه پس از اتمام قرارداد موقت، در قرارداد جدید 44 ساعت کار قید گردد.
ثالثا حقوق دریافتی بابت 40 ساعت کار بوده، و افزایش توافقی ساعت کار مستلزم افزایش حقوق است.
💯 مشاوره قانون کار | استاد آرانی
💬 @Kar_Arani
▫️▪️#آیا_میدانید هرم حوادث به 4 دسته تقسیم میشوند ❓
1- حوادث شدید منجر به فوت یا نقص عضو یا غیبت چند روزه حادثه دیده
2-حوادث کوچک منجر به غیبت یکروزه حادثه دیده
3- حوادث جزئی که با کمک های اولیه در محل کار رفع می شود.
4- شبه حادثه که منجر به صدمه نمی شود و اصطلاحا به خیر گذشته است.
✅ طبق بررسی های علمی و میدانی، وقتی حادثه ای (جزئی) رخ می دهد که قبل از آن، چندین (شبه حادثه) رخ داده باشد. و وقتی حادثه ای (کوچک) رخ می دهد که قبل از آن، چندین حادثه(جزئی) رخ داده باشد. و وقتی حوادث (شدید) رخ میدهد که قبل از آن چندین حادثه (کوچک) رخ داده باشد.
🔚 نتیجه:
توجه به (شبه حادثه) که ثبت و گزارش هم نمی شود، بسیار جدی است و در واقع حوادث شدید، نتیجه بی توجهی به (شبه حادثه) است.
💯 آموزش قانون کار | استاد آرانی _ لینک این کانال آموزشی و کاربردی را برای دوستان ارسال کنید.
💬 @Kar_Arani